FORGOT YOUR DETAILS?

Meteorologia

LA METEOROLOGIA

Ella ens dóna les satisfaccions més inexplicables així com també algun disgust... Només sabem d'ella que és totalment imprevisible, tot i que hi ha gent que s'escarrassa a fer endevinalles de quin temps farà.
Però si, depenem d'ella totalment. Només volarem si ella ens dóna permís. Per sort, la majoria de vegades es porta bé i ens permet volar, tot i que de tan en tan, es revela i no ens deixa aixecar del terra.
En aquests casos, no queda altre remei que aplaçar l'activitat per un altre dia.
L'equip d'Entrenúvols el formen instructors amb molta experiència i coneixements de meteorologia, pel què en ell recau qualsevol decisió referent a la meteorlogia. La previsió per a saber si podrem volar o no, no es limita a si farà fred o calor o si farà sol o núvol. El nivell de detall que necessitem no existeix a l'actualitat, pel què ens és del tot impossible preveure el temps, ni en 24h.
En casos excepcionals, el dia abans podem intentar endevinar un pronòstic molt clar, però això passa molt poc i tot i així, a vegades, no es compleix.
S'ha de dir que aquesta situació es dóna en els dos sentits, és a dir, dies amb molt bona previsió resulten ser mals dies per a volar.
La seguretat és la nostra principal preocupació, pel què no volarem si les condicions no són les òptimes. Les condicions les marca, en última instància, el pilot en el mateix moment de l'envol.
És a dir, no és segur que volarem fins que no deixem de tocar de peus a terra!

ASCENDÈNCIES

Hi ha 2 tipus d'ascendències que utilitzem per a poder mantenir-nos volant i inclús guanyar alçada respecte el punt de sortida:

TÈRMICA: Són corrents d'aire calent. Es formen per diferència de temperatura en diferents capes d'aire. Simplificant, com més calor i més hores de sol, més tèrmiques. Tot i que no és tant fàcil, depenen de molts factors.

DINÀMICA: També s'anomena "vol de vessant". És vent que xoca contra la vessant d'una muntanya i puja per la mateixa, creant un corrent d'aire ascendent

Condicions meteorològiques en temps real

L'envol de Coll d'Ares està situat a la cresta del Montsec d'Ares. En aquest punt hi ha instal·lada una estació meteorològica que ens proporciona dades en temps real:

TOP