FORGOT YOUR DETAILS?

QUÈ ÉS UN PARAPENT?

L'aeronau més petita del món

Doncs bé, tècnicament, el parapent és un “planejador ultralleuger flexible”. Això vol dir que no necessita motor per a poder volar, és a dir, planeja. Tampoc necessitem rodes ni ajudes externes per a envolar-nos ni aterrar, és més, portem el nostre avió a l’esquena. I per últim, flexible perquè està construït amb materials que no conformen cap estructura rígida.

Història

Els seus inicis es remonten als anys 60, quan enginyers de la NASA intentaven dissenyar una aeronau lleugera per a recuperar les càpsules espacials. D’aquí va néixer el disseny del parapent -o paracaigudes dirigible- i de l’Ala Delta. Més tard, es diferenciaria clarament el paracaigudes dirigible del parapent. El parapent a Catalunya va néixer a mitjans dels anys 80.
El parapent de la foto és un Ailes de K dels mítics films Super Max.

SEGURETAT

Des dels any 80 ha plogut molt, i els parapents també han canviat molt. Si bé en els seus inicis va ser un esport d’agoserats aventurers, ara, és un esport regulat per estaments oficials i el material ha de passar per unes homologacions a nivell internacional, sense les quals no es pot comercialitzar cap aeronau. Aquestes homologacions, entre moltes coses, obliguen a que tot el material aguanti unes 8 vegades l’esforç màxim pel qual ha estat dissenyat. Però com tots sabem no hi ha res impossible… per si les mosques també portem un paracaigudes de seguretat. En cas de que el parapent deixés de volar per qualsevol cosa, baixaríem segurs amb el paracaigudes (cosa que en més de 15 anys i molts milers de vols no ha passat mai...). De fet, la part més perillosa del vol és venir amb cotxe o moto fins a Àger... la carretera és molt més perillosa que volar amb parapent amb un professional d'Entrenúvols...

REGALA UNA EXPERIÈNCIA INOBLIDABLE!

Regala volar amb parapent
TOP